Eager´s Cup 2013

    Žamberk 11.-12.května 36 týmů, 5 národů a spousta deště tak to byl letošní 9.ročník Eager´s Cupu. Tady zažívaly svůj debut  oba naše RUPácké týmy. Počasí nám bohužel tentokrát nepřálo. Jakmile jsme postavili R.U.P. tábořiště začaly padat první kapky deště. Déšť nás provázel celým víkendem a vůbec neustával. Náladu nám to ale nezkazilo a turnaj i zábavu s ním spojenou jsme si užili poRUPácku. Nechybělo obvyklé grilování, zdolávání štěněte, popíjení svařáku a rumu na zahřátí a spousta povídání v kruhu RUPáckém.

    Tým R.U.P. nastoupil ve složení  Fren, Gready, Jane, Jerry a Keč ve 3.divizi. Nabíječem R.U.P. byl Michal a kapitánem Jarda. Každý z chlupáčů měl za sebou náročnou přípravu na flyballovou sezónu 2013. Jerry, která byla po ošklivém úrazu, následné náročné operaci a v uplynulých měsících absolvovala s paničkou rehabilitace, zvládla svůj comeback na jedničku. Gready a Keč zase pilovali novou techniku na boxu a i to přineslo své ovoce. Jane tentokrát měla všechny své čtyři tlapky vcelku a v pořádku a běhala opět roboticky. No a Fren je prostě psíšera Fren! V sobotním Round Robinu jim to i přes vytrvalý déšť běhalo skvěle, a až na jedno zaváhání všechny rozběhy s přehledem vyhráli. Nakonec z toho bylo krásné 2.místo s nejlepším časem 18,48s. Poslední sobotní rozběh proti týmu Dog Dragons sliboval zajímavé nedělní klání, protože oba týmy byly nesmírně vyrovnané. Bohužel však pro nezpůsobilost terénu byl turnaj v neděli předčasně ukončen, neboť na závodní dráze by týmy spíše plavaly, než-li běhaly.

    Náš druhý tým R.U.P.em běhal ve složení Everest, Jája, Monty, Rose a Vasthi v 7.divizi. Jarda jako nabíječ a Michal v roli kapitána. I  R.U.P.em měli za sebou poctivou přípravu. Everest objevil nový smysl běhání flyballu: Montyho! Jája a Rose jako začátečnice se učili vše od píky, ale ani ten největší šťoural by si toho nevšiml. Vasthi měl za sebou přeučování techniky na boxu a premiéru měla i jeho ponožka na ouška. Monty prostě stále běhá rád na krásu a pro paničku. R.U.P.em v sobotu běhal Speed Trial a stejně jako první tým i R.U.P.emáci se s počasím řádně poprali. Montyho však po prvním rozběhu zradila packa a dalších rozběhů  se již nemohl zúčastnit. Dnes již víme, že to naštěstí nebylo nic vážného a Monty bude brzy zase létat. Byla velká škoda, že se v neděli již neběhalo, neboť jistě i R.U.P.em by na bednu dosáhli.Domů si odvezli 5.místo s krásným časem 21,65s.

    R.U.P.íci  však nedebutovali jenom jako závodící tým, ale již se zapojili i jako rozhodčí. Byť zatím jen jako hospitanti debutovali Anička a moje maličkost Evák. Shrnuto podtrženo skvělý víkend za námi a R.U.P. kemp před námi!

    FOTO a VIDEO

                                                                                                Heeeeeeeeeeej RUP!