Budějovická tlapka

O víkendu 13. a 14.října se v Českých Budějovicích konal flyballový turnaj tentokrát pod taktovkou Osy Alea. Na Budějovickou tlapku vyrazily oba Dajaverácké týmy. Počasí víc než přálo, a tak si každý naplno užíval adrenalinový závěr sezóny.

    Dajavera X Fitmin  ve složení Gready, Jane, Kečup a Fren se v sobotní Speed Trialu umístil na 4.místě s nejlepším časem 18,51s. Pravý boj však začal až v neděli při Double Elimination. Prvními soupeři byli naši polští sousedé (Unleased Nightmares), kterým jsme nic nedarovali a vyhráli 3:1. Následovali papírově silnější růžový Piráti (Pink Pirates), kteří nám podlehli také 3:1. Vítězné tažení nám přetrhl až zkušený flyballový tým z Belgie Tornados. S jednou prohrou jsme nastupovali do semifinálového rozběhu proti šíleným míčkům (Crazy Balls) a fantasticky zabojovali a vyhráli 3:0! Tím jsme se probojovali až do sladkého finále. Tam nás opět čekali belgičtí soupeři. Na naší čtyřce byly již patrné známky únavy a věděli jsme, že takto zkušený tým, závodí již 11 let, bude těžké porazit. Dajavera X však udržela nervy na uzdě a nenechala se rozhodit. Nebyl snad nikdo, kdo by Dajaverákům ve finále nefandil, vždyť jsme reprezentovali český flyball ve finále 2.divize! V nádherném a dech beroucím rozběhu nad belgickým tornádem jsme zvítězili a pořádně pocuchali nervy, i tak zkušeným závodníkům J V opakovaném finále už však Tornados nenechali nic náhodě. Dvounozí a čtyřnozí členi Xka si sáhli na dno svých sil a krásnými čistými běhy pohráli s hlavou vztyčenou! Dajavera X Fitmin se umístil na bombastickém 2.místě s nejlepším časem 18,59s.

    Monty, Vasthi, Gina, Everest a Ixi, to bylo složení týmu Dajavera Y Fitmin. V neděli se běžel Round Robin, ve kterém Y obsadilo skvělé první místo s časem 22,79s. V sobotu si naše pětka vylepšila čas téměř o vteřinu na 21,92 a obsadili slušivé 3.místo v 6.divizi. Právem na ně můžeme být pyšní! 

 


FOTO

VIDEO